Se hva NASA sier om X-1R på Space Foundation

Visste du at X-1R er sertifisert og utviklet i samarbeid med NASA?

 

pastedGraphic.png   pastedGraphic_1.png

X-1R ble etablert i USA i 1989 og produseres av The X-1R Corporation.

X-1R er fortsatt i 2023 den eneste smøremiddelprodusenten i verden som er sertifisert av NASA, og er i dag Certified Partner i Space Foundation. X-1R er 1 av 2 selskaper internasjonalt som er tildelt både, NASA Certified Space Technology, og NASA Space Technology Hall of Fame.

Selvfølgelig er vi stolte av forholdet til NASA, som trolig er den mest prestisjefylte tekniske organisasjon i verden.

I dagens stadig skiftende miljø må det være trygt å vite at det er et selskap som har klart å holde seg foran konkurrentene og opprettholde kvaliteten og effektiviteten på produktene til et nivå som overstiger kravene fastsatt av NASA. På X-1R Corporation har vi kunnet bevise gang på gang at våre produkter gir overlegen beskyttelse enn noen andre på markedet. Det er på grunn av dette at vi fortsetter å levere produkter til en av de mest prestisjefylte tekniske kundene i verden i over to tiår.

pastedGraphic.png

Historie

I 1994 kom det store gjennombruddet for X-1R da de ble kontaktet av NASA på Kennedy Space Center for å innlede et samarbeid med deres vedlikeholdsgruppe.

NASA erkjente at de hadde et alvorlig smøreproblem for deres ekstremt tunge Space Shuttle Crawler (NASA Mobile Launch Crawler) som fraktet romfergene og den mobile utskytningsplattformen til utskytningsrampen. Denne ekstremt tunge Crawleren veier hele 5,4 millioner tonn. Målet var å utviklet et langt mer miljøvennlig smøremiddel som skulle benyttes på Crawleren.

Etter 1 million dollar i forskning, utvikling og omfattende testing ble det i et effektivt samarbeidsfelleskap mellom NASA og X-1R utviklet et smøremiddel som var vitenskapelig revolusjonerende. Infrarød thermografisk testing på Crawleren viste at X-1R klarte å yte den slitasje- og varmereduksjonen NASA var ute etter. Produktet passerte alle de strengeste krav hos NASA, møtte alle miljøbeskyttelseskravene, og har siden den gang vært en omfattende del av NASA`s “Crawler Preventive Maintenance Program” på Kennedy Space Center over de siste to tiårene.